vendredi 4 février 2011

Modul DFU la iPhone

Daca se doreste sa se schimbe sistemul de operare (iOS) al unui iPhone atunci trebuie se utilizeze modul DFU (Device Firmware Update). Modul DFU este o stare a iPhone-ului in care aparatul comunica cu iTunes dar sistemul de operare si boot loader-ul nu sunt activate. Acesta stare permite schimbarea firmware-ului din aparat. Acest lucru poate servi la alegerea unui firmware iOS dar si la folosirea unui firmware personalizat care este necesar pentru un jailbreak sau pentru a debloca de SIM iPhone-ul. Pentru a intra in modul DFU a unui iPhone mai intai se conecteaza aparatul la un PC si se lanseaza iTunes. Se inchide iPhone-ul apasand si tinand apasat butonul power (cel din capatul unde exista locasul pentru SIM). Dupa ce aparatul a fost inchis, se tin exact 10 secunde apasate simultan urmatoarele butoane: cel de power si butonul Home (singurul de pe suprafata ecranului). Dupa care se renunta la apasare butonului power si se mentine in continuare butonul Home apasat, pana cand in iTunes apare urmatorul mesaj:In modul DFU, ecranul Iphone-ului este negru. Chiar daca nu se afiseaza nimic, asta nu inseamna ca aparatul nu poate interfata cu iTunes sau un firmware customizat. Aceasta procedura a fost testata pentru un iOS 3.1.3 si un 3GS.
Daca pe ecran apare un logo de restaurare, logo-ul lui iTunes, sau alt mesaj, atunci aparatul nu este in modul DFU ci in modul standard de Restaurare.
Pentru a iesit din acest mod cel ma simplu este de a apasa si de a mentine apasate butoanele Home si sleep/power in timp ce aparatul este conectat la iTunes. Apoi, de a apasa butonul power care va reinitializa aparatul.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire