mardi 8 février 2011

Aplicatii iPhone pentru autovehicule

Producatorii de autovehicule integreaza din ce in ce mai mult in sistemele de bord aplicatii de pe smartphone-uri. Acest lucru face ca utilizatorii sa obtina tot felul de informatii de la sistemele imbarcate pe autovehicul si chiar sa-l controleze. Companii precum GM (General Motors), Ford, Mercedes-Benz furnizeaza noi tehnologii ce fac legatura intre autovehicul si smartphone. Sistemul OnStar de la GM poate fi accesat prin iPhone. Se poate porni motorul, declansarea inchiderii centralizate. Se pot obtine informatii tehnice despre starea vehiculului cum ar fi cantitatea de combustibil din rezervor, data schimbarii uleiului, starea filtrelor sau starea odorizatorului. Modelul Chevrolet Volt poate fi accesat cu o aplicatie iPhone.
Ford are si el o aplicatie similara cu cei de la GM: Ford Sync Entertainment. Aceasta aplicatie permite utilizarea de comenzi vocale pentru a controla prin sistemul audio al masinii aplicatii ce sunt pe iPhone. Pentru cei care vor achizitiona modele electrice de autovehicule exista o aplicatie MyFord Mobie. Modelul Ford Focus (electric) va fi echipat cu aceasta facilitate.
Sistemul Mercedes-Benz mobile este dezvoltat de Hughes Telematics si se numeste mbrace. Are mai multe functii cum ar fi: servicii de concierge, navigarea catre un contact sau prieten din agenda, scurtaturi pentru diferite directii de mers, etc.
Pentru cei ce vor sa-si conecteze masina la iPhone, PLX Devices propune o solutie utilizand WiFi. Echipamentul se ataseaza cu un cablu OBDII la interfata autovehiculului. Acest echipament este compatibil cu aplicatii ca Rev, DashCommand, FuzzyCar, Speedport.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire