vendredi 19 novembre 2010

Subventionarea iPhone in Europa poate lua sfarsit datorita noii tehnologii SIM integrat

Apple studiaza in momentul de fata posibilitatea integrarii in echipamentele sale de carduri SIM preinstalate. Aceste carduri SIM integrate vor permite utilizatorilor de iPhone sau iPad sa aleaga operatorul de date si voce dintr-un meniu special al iOS. Astfel se abandoneza metoda prin care operatorii blocau iPhone-ul in reteaua lor. Ziarul Financial Times dezvaluie ca unii operatori de telefoane ce distribuie iPhone sunt furiosi pe acest studiu a Apple si sunt determinati sa stopeze colaborarea cu Apple. Apple a inceput consultarile si cu fabricantul de carduri SIM, Gemalto.
Operatorii de telecomunicatii simt că Apple incearca sa-i elimine din schema, prin aceasta posibilitate de a oferi clientilor optiunea de a alege orice operator de telecomunicatii, dupa dorinta. Pentru cei nefamiliarizaţi, utilizatorii de iPhone sunt niste clienti ce au o experienţă unica in utilizarea unui telefon mobil. Apple are in principal controlul deplin asupra aparatului iPhone. Ei fac de hardware, software, şi ei sunt cei care depaneaza telefonul. Nu multe alte companii de smartphone-uri şi companii de servicii de telefonie au o relaţie similară cu clientii. Singurul lucru pe care operatorii il fac este să gestioneze şi sa configureze aparatul clientului.
Operatorii din Europa, cum ar fi Vodafone, France Telecom, TMobile, Telefonica, sunt ingrijorati de aceasta tehnologie de a integra SIM-ul in telefon. Tehnologie ce va lasa alegerea operatorilor la indemana utilizatorului.
Cardul SIM este un cip minuscul intalnit frecvent in dispozitivele GSM cu conexiune la o retea celulara. El păstrează informaţiile despre clienţi şi are rolul de a activa caracteristicile telefoanelor celulare şi de date. Un inalt oficial anonim de la un operator de telecomunicatii european trage un semnal de alarma despre un potenţial conflict cu Apple legat de aceasta optiune a lor de integrare de carduri SIM in viitoarele iPhone-uri.
Aceeasi idee vine si din partea lui Google pentru Nexus One. Totusi Goolge a abandonat rapid ideea datorita modelului economic cu Android.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire