jeudi 16 décembre 2010

Confidentialitatea terminalelor mobile cu Tor

Tor este un proiect ce ajuta la protejarea datelor personale din iPhone (si nu numai) in momentul navigarii in Internet. Se incearca evitarea sistemelor de analiza a traficului ce sunt o forma de supraveghere a retelei ce ameninta libertatea personala si confidentialitatea, confidentialitatea afacerilor si a relatiilor inter-umane si securitatea statelor. Tor are grija de starea sanatatii comunicaţiilor unui utilizator prin utilizarea unei reţele distribuite de relee conduse de voluntari din întreaga lume. El împiedică ca cineva strain sa "priveasca" conexiunea de Internet a utilizatorului astfel el sa nu poata vedea ce site-uri au fost vizitate şi in acelasi timp impiedica site-urile care au fost vizitate sa nu identifice locaţia fizica a clientului.

samedi 4 décembre 2010

iPhone va avea un radio incorporat si o harta interactiva a statiilor radio

Conform site-ului Patentlyapple.com urmatoarea generatie de iPhone va avea un tuner radio si o harta interactiva une se vor putea selectiona statiile de emise-radio. Vor fi frecvente FM, AM dar si radio satelit. Viitorul iPhone radio va capta statii din retelele satelitare Sirius sau XM.

mercredi 1 décembre 2010

iOS4.2 are in componenta tehnologia NCFD

Noul sistem de operare Apple iOS4.2 are in componenta tehnologia NCFD (Network Controlled Fast Dormancy) sau Hibernare Rapida Controlata de Retea. Aceasta tehnologie de hibernare rapida functioneaza cu echipamentele de retea produse de Nokia. Orice terminal iPhone sau iPad şi reţeaua de teleconunicatii formeaza un sistem care optimizeaza consumul de energie pe comunicatie. Deoarece smartphone-uri nu sunt încă suficient de inteligente pentru a prezice când utilizatorul va avea nevoie de o conexiune radio, ele trec într-o stare inactiva atunci când nu sunt utilizate şi apoi se "trezesc" si se reconecteaza in functie de cerinte. Acest procedeu de "trezire" are nevoie de timp, creează trame mici de biţi ce congestioneaza inutil reteaua şi uzeaza foarte mult bateria telefonului. Practic, avand o multitudine de aplicatii ce utilizeaza serviciile de retea, cum ar fi E-Mail, fluxuri RSS, MMS, un sistem iPhone/iPad lucreaza parctic "in continuu". Rapida hibernare ajuta, acţionând ca o stare intermediara: una cu mai puţine semnalizari şi reconectari mai rapide. Acest lucru înseamnă că software-ul iPhone-ului sau iPad-ului poate lucra cu echipamentele retelelor celulare pentru a găsi legatura de comunicatii cu cea mai mica congestie din punctul de vedere al semnalizarilor.
In final, aceasta tehnologie permite iPhone pentru a rula mai eficient in reteaua de telecomunicatii şi de a economisi energie pe tot parcursul zilei.