jeudi 25 novembre 2010

Zvonuri despre iOS4.3

Apple a lansat cateva zvonuri ca in luna Decembrie a acestui an se va lansa iOS versiunea 4.3. Cam repede fata de iOS4.2, care a intampinat o sumedenie de probleme. Aceasta noua versiune de iOS 4.3 va include mecanisme de accesare a ziarelor online dar pe bani. Adica, Rupert Murdoch si Steve Jobs vor lansa un model de afacere asemanator cu cel iTunes. Vom cumpara ziare prin intermediul iTunes.
Aceasta noua versiune de iOS se va focaliza in special pentru iPad-uri.

Video proiector pentru iPhone

AAXA Technologies lanseaza o noua versiune a unui video proiector laser, L1v2 Laser Pico Projector. Este compatibil cu perifericele iOS si este propus la un pret de 449 de dolari americani. Pentru un acest pret, destul de piparat, utilizatorul dispune de o imagine 800x600 pixeli satisfacator de clara.

Echipamentul are o baterie cu o autonomie de 1h30. Un port USB ii permite sa se conecteze si cu chei USB. Are 20 de lumeni intensitatesi poate afisa o imagine de 1,27 m diametru, intr-o semi obscuritate.
Pentru cei mai stransi la buzunar exista Pico-proiectorul Samsung SP-H03 care costa numai 249 de euro si are aceleasi performate.

vendredi 19 novembre 2010

iPhone 5 va putea utiliza tehnologia Mac NFC

Tehnologia NFC (Near Field Communication) permite schimbul de informatii intre doua echipamente la o distanta mai mica ce 10 centimetrii. Aceasta tehnologie nu inlocuieste Bluetooth ci vine ca o completare a lui.

Subventionarea iPhone in Europa poate lua sfarsit datorita noii tehnologii SIM integrat

Apple studiaza in momentul de fata posibilitatea integrarii in echipamentele sale de carduri SIM preinstalate. Aceste carduri SIM integrate vor permite utilizatorilor de iPhone sau iPad sa aleaga operatorul de date si voce dintr-un meniu special al iOS. Astfel se abandoneza metoda prin care operatorii blocau iPhone-ul in reteaua lor. Ziarul Financial Times dezvaluie ca unii operatori de telefoane ce distribuie iPhone sunt furiosi pe acest studiu a Apple si sunt determinati sa stopeze colaborarea cu Apple. Apple a inceput consultarile si cu fabricantul de carduri SIM, Gemalto.
Operatorii de telecomunicatii simt că Apple incearca sa-i elimine din schema, prin aceasta posibilitate de a oferi clientilor optiunea de a alege orice operator de telecomunicatii, dupa dorinta. Pentru cei nefamiliarizaţi, utilizatorii de iPhone sunt niste clienti ce au o experienţă unica in utilizarea unui telefon mobil. Apple are in principal controlul deplin asupra aparatului iPhone. Ei fac de hardware, software, şi ei sunt cei care depaneaza telefonul. Nu multe alte companii de smartphone-uri şi companii de servicii de telefonie au o relaţie similară cu clientii. Singurul lucru pe care operatorii il fac este să gestioneze şi sa configureze aparatul clientului.
Operatorii din Europa, cum ar fi Vodafone, France Telecom, TMobile, Telefonica, sunt ingrijorati de aceasta tehnologie de a integra SIM-ul in telefon. Tehnologie ce va lasa alegerea operatorilor la indemana utilizatorului.
Cardul SIM este un cip minuscul intalnit frecvent in dispozitivele GSM cu conexiune la o retea celulara. El păstrează informaţiile despre clienţi şi are rolul de a activa caracteristicile telefoanelor celulare şi de date. Un inalt oficial anonim de la un operator de telecomunicatii european trage un semnal de alarma despre un potenţial conflict cu Apple legat de aceasta optiune a lor de integrare de carduri SIM in viitoarele iPhone-uri.
Aceeasi idee vine si din partea lui Google pentru Nexus One. Totusi Goolge a abandonat rapid ideea datorita modelului economic cu Android.

iOS 4.2 GM se lasa asteptat

O noua versiune beta de iOS 4.2 GM a fost livrata ieri seara : 4.2.1 GM Seed. In timp ce 9To5Mac alimenta rumorile aparitiei lui iOS 4.2, cei de la Apple au pereferat o noua versiune beta, care corecteaza un bug ce afecteaza gestiunea multi-proces a VoIP. Daca utilizatorul raspunde la un apel VoIP primit de o aplicatie a carui proces este rezident in sistem, soneria telefonului continua sa functioneze pe durata apelului. Cei de la Line 2, o aplicatie care utilizeaza VoIP, au descoperit acet bug. Dar oare este singurul...?

samedi 13 novembre 2010

O a doua versiune iOS 4.2 GM

Apple propune programatorilor sai o a doua versiune de iOS4.2 seria 8C134b fata de cea precedenta 8C134. S-a corectat problema de conexiune WiFi de la unii utilizatori de iPad dar si initierea unor drepturi de acces pentru componentele aplicatiei AirPrint. Se observa ca iOS4.2 are 551MB.

lundi 8 novembre 2010

Greenpois0n

Greenpois0n este un program multi-platforma (adica ruleaza pe Windows, Mac si PC) care jailbreak aparate ca iPhone, iPod touch, si iPad. Exploateaza falia de securitate SHA din sistemul de operare. Este foarte simplu de manipulat si are o interfata grafica prietenoasa. Este dezvoltat de cativa entuziasti numiti Chronic Dev Team.

jeudi 4 novembre 2010

Un API pentru MIDI in iOS4.2

Un API de gestiune si control a MIDI, numit CoreMIDI este disponibil cu ocazia noului sistem de operare iOS4.2. Cu acest API cei din industria muzicala vor utiliza cu usurinta, in special, iPad-ul. De metionat ca framework-ul CoreAudio din sistemul MacOSX este utilizat in diverse aplicatii din lumea artistica. Utilizatorii cu noul API, vor putea conecta iPad-ul la instrumente muzicale ce au interfete MIDI. Un exemplu in acest caz este o interfata/adaptor produsa de Sonoma WireWorks.

In curand iOS4.2 Golden Master

O versiune noua de iOS 4.2 a fost livrata aceasta saptamana programatorilor Apple. Particularitatea acestei versiuni este ca a fost denumita GM (Golden Master). Numarul versiunii fiind 8C134. Ea poate rula pe iPad, iPhone4, iPhone3GS, iPhone3G, iPod touch generatiile 2,3 si 4.
AirPlay si AirPrint fac parte din pachet. In acelasi timp functiile de control din interfata au fost si ele inbunatatite. Spre exemplu, in bara multi-proces, un buton va permite de a controla luminozitatea ecranului, a intensitatii sunetului, de a porni AirPlay si de a bloca orientarea ecranului aparatului.
O alta schimbare este panoul MobileMe care permite utilizarea unui cont AppleID in plus fata de adresa utilizata pentru MobileMe. O optiune care poate fi utilizata ulterior pentru blocarea utilizarii unor aplicatii....?
Pentru iPad aduce ca noutate posibilitatea de Multi-tasking. Dupa cum se stie iPhone 4 cu iOS4.0 avea asa ceva, deja.
Apple informeaza programatorii ca pot sa compileze codurile si trimite spre validare aplicatiile pentru ca acestea sa fie disponibile incepand de duminica 7 Noiembrie 2010.
Pentru a instala iOS4.2GM beta este nevoie de iTunes 10.1.

Alarmele repetitive (periodice) afectate de schimbarea orei vara/iarna

Foarte multi utilizatori au avut surpriza de a constata un comportament ciudat al aplicatiei Clock.app datorat schimbarii orei vara/iarna. În unele regiuni, la scurt timp înainte sau după schimbarea orei de vară (DST), alarmele recurente (periodice), create in aplicatia Clock.app, nu functionau corect. Mai precis pentru cei cu sistemul de operare iOS4.1, alarmele recurente se declansau mai devreme sau mai tarziu decat erau programate.
Un corectiv pentru aceasta aplicatie a fost publicat pe 3 Noiembrie 2010, pe site-ul apple.com.